«

»

Nasvet meseca: Ne odlašajte s pisanjem diplome

[important]Smo v začetku novega šolskega leta 2011/12 in večina absolventov že ima opravljene vse (ali vsaj večino) izpite in jim manjka še samo diplomska naloga. Prva misel je verjetno iskanje dela in končno nekaj več časa (nič predavanj).[/important]

Diplomska naloga naj vam bo v ponos

Pisanje diplomeČe ste že vložili toliko truda skozi celoten študij, zakaj bi zapravili ves trud s površnim pisanjem diplomske naloge. Pristopite resno in si napravite načrt oziroma dispozicijo, ki vam bo v pomoč pri pisanju diplomske naloge.
Kljub temu, da želite izkoristiti malo več prostega časa se najprej lotite pisanja diplomske naloge, zagovor lahko počaka tudi do konca leta.

Praksa je ključ do uspeha

Če mislite, da boste napisali dobro nalogo v kolikor boste sedeli samo za računalniku potem se močno motite. Izkoristite laboratorij od fakultete (v kolikor gre za eksperimentalni del) in se povežite s podjetjem, ki je na vašem področju vodilno. Le tako vam bo uspelo sestaviti vrhunsko diplomsko nalogo.

Pika na i

Ko bo naloga vsebinsko končana bo potrebno opraviti še samo lektoriranje, oblikovanje, tisk in vezavo diplomske naloge. Vezava diplomske naloge lahko zaradi časovne stiske predstavlja velik problem, zato se predhodno pozanimajte o postopkih in času izdelave.

Zagovor naj bo, kot malo daljši povzetek, jedrnat in kratek. Najbolje je, če traja med 10 in 15 minut, saj nekateri ocenjujejo tudi, ali lahko poveste bistvo v takšnem času.

Deli z ostalimi:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn