«

»

Potrdilo o lektoriranju – študenti pozor

Lektoriranje je storitev pri kateri lektor preveri besedilo in ga po potrebi slovnično in slogovno uredi. Prvič se z lektoriranjem praviloma srečamo ob zaključku študija, ko je potrebno zaključno nalogo oddati v lektoriranje.

Ponudba lektoriranja na slovenskem trgu je pestra predvsem pa jo mora naročnik preveriti sam, saj je na trgu veliko neustreznih izvajalcev in ponudnikov storitev. Nekateri ponudniki lektoriranja nimajo ustrezne izobrazbe spet drugi ne poslujejo v skladu s slovensko zakonodajo. Takšni ponudniki se praviloma oglašujejo z nizko ceno, ki pa je v povezavi s kakovostjo lektoriranja previsoka.

Do ključnega zapleta pride, ko naročnik od izvajalca zahteva potrdilo o lektoriranju, ki ga mora skupaj z zaključno nalogo oddati v referatu. V primeru, da naročnik pri izvajalcu ne dobi potrdila mora svojo nalogo še enkrat poslati v lektoriranje in le-to tudi plačati, saj agencije potrdil ne izdajajo brez, da bi besedilo dejansko tudi preverili.

Nasvet za prihranek

Študenti morate pred naročilom storitve preveriti kdo bo vaše besedilo preverjal. Preverite reference, mnenja in izkušnje drugih študentov z omenjeno agencijo, predvsem pa pred naročilom preverite ali vam izvajalec lahko izda potrdilo o lektoriranju.

Lektorsko-prevajalska agencija LPI.si vsem svojim naročnikom brezplačno izda potrdilo o lektoriranju na univerzalnem ali s strani fakultete določenem obrazcu. Zraven pa po potrebi priložijo tudi fotokopijo diplome lektorja.

Deli z ostalimi:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn