«

»

Status Študenta

Študenti, ki v tekočem študijskem letu niso uspeli izpolniti vseh pogojev za napredovanje imajo možnost ponavljanja ali pavziranja. V primeru, da se študent ne more odločiti za ponavljanje, če je enkrat že ponavljal letnik,  mora pavzirati. V takem primeru je nujno, da si študent uredi zdravstveno in socialno zavarovanje.
V obdobju pavziranju ostane študent brez statusa, kar pomeni da s tem izgublja ugodnosti, ki jih študentje imajo.

Status ŠtudentaIznajdljivi študenti si v primeru, da ne uspejo napredovati v letnik, vpišejo vzporedno še na kakšno fakulteto. Tovrsten vpis se dogaja izključno zaradi statusa študenta in privilegijev, ki jih le-ta prinese.
Fakultete na katere se študentje brez statusa vpisujejo so praviloma tiste, ki nimajo omejitev. Na eni strani so lahko to težke fakultete, ki se ne spopadajo z prevelikim navalom ali pa odročnejše izpostave Ljubljanske univerze.

Pri vzporednih vpisih pa bodite previdni, saj vam ne omogočajo podaljšanega bivanja v študentskem domu, tam imate pravico prebivati samo za en študij tako, da ni pomemben samo Status študenta.

Zelo velika prednost študentskega statusa so vsekakor študentski boni, ki so sedaj še samo v elektronski obliki. Študent se praviloma med koriščanjem bonov ne zaveda, kako poceni pride do malice, kosila ali večerje.

Status študenta in popusti

Dodatne ugodnosti dobijo študentje s statusom pri raznih podjetjih, predvsem pa na področju turizma, rekreacije in kulture (karte za bazen, karte za smučišča, gledališča, klube, kino, novoletne zabave v tujini …). Ker jih je vsako let več, je vsem podjetjem, ki so študentje ključne stranke v interesu, da jih razvajajo z ugodnostmi.

 

Deli z ostalimi:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn