«

»

Študentsko delo

Študentsko delo je oblika delovne sile, ki jo v večini izkoriščajo prav gostinci. Prav študentsko delo strežba je delo od katerega ima študent zgolj denarno korist. Le redki so lokali v katerih se lahko študent izpopolni še v kateri drugi vrlini kot je fiskultura.

Ponudba del

Študentsko delo je na drugi strani, v primeru da kot zaposlovalec nastopa ne gostinsko podjetje, lahko koristno in poučno. Najmanj ponudb je dejansko na tehnično naravnoslovnih področjih, največ pa na gostinskih in računalniških.

Študentsko deloVsem študentom bi tako predlagal, da v času študija zamenjajo čim večje število študentskih služb in tako ugotovijo kaj si sploh želijo. Redno delovno razmerje je danes takšna redkost, da si težko predstavljamo, da s službo nebi bili zadovoljni.
Študentsko delo se lahko opravlja tudi s pomočjo študentskega S.p.-ja, ki nastopa kot ostale fizične stranke z bistveno manjšimi stroški. Za takšno obliko dela se najbolj pogosto odločijo študentje, ki za svoje delo potrebujejo samo računalnik in dostop do internta, saj so začetni stroški v tem primeru minimalni, zaslužek pa dejansko ni omejen.

Neplačniki študentskega dela

V zadnjih letih smo priča čedalje večjemu številu podjetij, ki študentom ne plačujejo a se znova in znova pojavljajo na študentskih servisih z različnimi oglasi za delo. Študentski servis poskuša čim bolj omejiti takšna podjetja a je kljub temu potrebno preveriti naročnika in se prepričati, da bo delo pošteno plačano.

 

Deli z ostalimi:
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Google Buzz
  • LinkedIn